Sengen er det vigtigste møbel

Sengen er et af de absolut vigtigste møbler i hjemmet. Mange har en tendens til at glemme, hvor mange timer vi egentlig opholder os i dette møbel. Når vi tænker på møbler, er det typisk stole eller sofaen vi tænker på som det første. Dette skyldes, at det er disse møbler som vi tilbringer de fleste af vores vågne timer i. Derfor kommer de hurtigere ind i vores tanker, når vi tænker på hvad vi benytter til daglig. Sengen er dog det sted, hvor vi opholder os de fleste timer, omend det ikke er under de vågne timer.

Derfor giver det god mening, at valget af den rigtige seng er helt essentielt. Nok er det ikke dette sted, som vi viser mest frem til eksempelvis gæster. Her er spisebordet og sofaen i centrum. Når det dog gælder vores egen velvære, så er sengen helt central. En god seng vil nemlig medføre en bedre søvn, hvilket vil have en stor effekt på hverdagens sammenhængskraft. Det er derfor vigtigt ikke bare at glemme sengen, så snart man vågner.

Størrelsen betyder meget for valg af seng

Når man skal ud og vælge seng, tænker man måske allerførst på faktorer såsom blødhed og hårdhed. Nogle foretrække en blød seng, som man kan smelte helt ned i. Andre, derimod, foretrækker en hård madras, da de ellers vil få ondt i ryggen. Dette vil derfor være den første overvejelse, som mange tænker over, når de lægger sig i en seng for at efterprøve den.

Det er dog vigtigt at overveje størrelsen, da dette har en stor effekt på hvor godt man sover. Størrelsen skal i første omgang passe til det individuelle behov. Dernæst skal man også huske, at sengen skal kunne rumme mange af livets forskellige faser. Finder man sig pludselig en kæreste, så er det ikke tilstrækkeligt med en enkeltmandsseng, uden at begge parter vil få ondt i ryggen. Her kan man eksempelvis vælge en 3 kvart seng, som kan fungere godt til mange situationer. En 3 kvart seng er nemlig større end en enkeltmandsseng og mindre end en dobbeltseng.

Hvis man har alle faktorer med i sine overvejelser ved valg af seng, kan man bedst muligt tage det rette valg. Hermed risikerer man heller ikke at skulle købe en ny seng foreløbig. At tage det rigtige valg i første hug kan derfor spare mange penge i det lange løb.